Un enorm scandal lovește ONG-urile, OMS și Medicii fără frontiere: 51 de femei congoleze au fost violate de lucrători umanitari

Organizația Mondială a Sănătății va deschide o investigație cu privire la încălcările  comise de lucrătorii umanitari din Republica Democrată Congo. Echipele au fost implicate în intervenții în lupta împotriva Ebolei. Cincizeci și una de femei au spus că au fost exploatate sau abuzate sexual de bărbați, în mare parte străini, care s-au calificat ca lucrători umanitari / de sănătate în Beni, în nord-Kivu, o provincie puternic afectată de al 10-lea focar de Ebola între 2018 și iunie 2020.

Pe lângă lucrătorii umanitari / sanitari ai OMS, femeile au acuzat și personalul Agenției pentru Migrație (OIM), Medicii Fără Frontiere (MSF), Oxfam, World Vision, ALIMA (Alianța pentru Acțiune Medicală Internațională), precum și personalul al Ministerului Sănătății din Congo.

Citește și Moștenitoare condamnată: cu 100 de milioane de dolari a finanțat o sectă dedicată abuzurilor sexuale

Abuzurile ar fi avut loc între 2018 și 2020. Agenția de știri New Humanitarian și Fundația Reuters efectuează investigații de mai bine de un an. Potrivit Reuters, femeile ar lucra ca bucătărese sau menajere cu contracte pe durată determinată având salarii cuprinse între 50 și 100 dolari pe lună, ceea ce este mai mult decât dublu decât un salariul normal.

Într-o declarație de marți , OMS a declarat că toate persoanele identificate implicate în caz vor trebui să răspundă personal pentru faptele grave comise, vor suporta consecințele inclusiv concedierea imediată. „Trădarea oamenilor pe care îi urmărim în comunități este un act ireproșabil”, a specificat OMS în declarația sa.

Mai mult pe THE NEW HUMANITARIAN

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.