Un elicopter si un avion s-au lovit langa Everest: trei morti si mai multi raniti

Un elicopter si un avion s-au lovit langa Everest: trei morti si mai multi raniti

Avionul Simrik Air era pornit  de la aeroportul Tenzing-Hillary la Lukla  considerat unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume, când a lovit un elicopter staționat de la Manang Air. Victimele sunt copilotul și doi ofițeri de poliție care erau pe pistă.

 

 

Cel puțin trei morți și patru răniți. Acesta este rezultatul accidentului care a avut loc la aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, potrivit autorităților nepaleze. Printre victime se numără copilotul și doi ofițeri de poliție aflați în zona elicopterului. Aeronava Simrik Air a pornit de la aeroport, o ușă de acces aerian la Everest, la Kathmandu, când a  lovit un elicopter Manang Air pe un heliport, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Uttam Raj Subedi.

 

Răniții au fost transportați cu elicopterul în Kathmandu, iar echipele de poliție de la fața locului coordonează operațiunile necesare, astfel încât incendiul să nu se extindă la aeroport. A fost lansată o investigație pentru a afla cauzele incidentului tragic.

 

Ambele companii aeriene implicate sunt legate de companii private care conduc turiștii și nepaleții în zone îndepărtate ale țării. Mulți alpiniști străini merg în regiunea muntoasă în aprilie pentru a urca pe Everest. Aeroportul este considerat unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume deoarece are o pistă care este mult mai scurtă decât standardele actuale și este deosebit de dificil de aterizat în ciuda competențelor piloților locali.

 

În urma incidentului, autoritățile au suspendat serviciile de la aeroport.

Te-ar putea interesa și Vaccinul impotriva cancerului: vezi cum ucide limfomul

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.