Un elefant singuratic și deprimat se vindecă cu muzicoterapia: totul datorită lui Frank Sinatra

De 35 lungi ani, practic de aproape toată viața sa, un elefant a fost închis într-o grădină zoologică, trăind singur. Singurătatea a dus în cele din urmă la depresie și probleme grave de sănătate , probabil din cauza unei alimentații precare și a condițiilor în care a fost ținut. Dar acum pentru Kaavan , acesta este numele elefantului s-a deschis o nouă speranță : mobilizarea internațională a activiștilor pentru drepturile animalelor a făcut posibil ca elefantul să fie eliberat și să ajungă la o rezervație naturală. Însă, pentru acest lucru era necesar ca el să depășească depresia.

Kaavan , care a trăit întotdeauna în grădina zoologică din Islamabad, Pakistan , va fi eliberat pentru a ajunge la Sanctuarul vieții sălbatice din Cambodgia . Eliberarea sa, care nu ar fi fost posibilă fără presiunile activiștilor pentru drepturile animalelor, este programată pentru săptămâna viitoare, dar înainte de a pleca în lunga călătorie, era esențial  ajute să lupte împotriva depresiei .

Citește și Criminal condamnat la închisoare pe viață: și-a ucis iubita și apoi i-a mâncat inima, creierul și plămânii

De fapt, elefantul va trebui să parcurgă peste 4 mii de kilometri într-o cușcă specială din oțel și este esențial ca această călătorie lungă să fie parcursă într-un maxim relax.   Din acest motiv, s-a decis la recurgere muzicoterapiei , după cum a explicat veterinarul Amir Khalil portalului Mongabay : „Am încercat diverse metode și toate au funcționat, dar cel mai bun este totuși să ascultăm muzică”.

Veterinarul adaugă apoi un detaliu care arată cum Kaavan are cu siguranță ureche muzicală: «Am încercat multe melodii, de la diferiți artiști și genuri muzicale. Cea care a funcționat, totuși, este My Way de Frank Sinatra : doar pe acea piesă Kaavan s-a relaxat și a început să se simtă mult mai bine “, adaugă Amir Khalil.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.