Un deal s-a prăbușit peste un întreg sat din Coasta de Fildeș: 13 morți printre care femei și copii

Tragedie cumplită în Coasta de Fildeș, unde o alunecare de teren uriașă provocată de ploile neîncetate a măturat un întreg sat dintr-o suburbie din Abidjan, provocând cel puțin treisprezece decese, inclusiv mai mulți copii.

“Numărul provizoriu al deceselor este de 13 morți, dar căutările continuă”, a declarat joi prefectul Abidjan, Vincent Toh Bi, care a adăugat că “20 de case au îngropate sub mormanele de pământ și noroi” în suburbia din Anyama. Din păcate, printre victime se numără și mai mulți copii. Cel puțin zece persoane salvate și transportate la spitale dar sunt și mai mulți dispăruți, iar bilanțul victimelor ar putea crește.

„Bilanțul  ar putea crește și este posibil ca numărul deceselor să crească la 20 deoarece multe case au fost îngropate din cauza alunecărilor de teren “, a declarat primarul orașului. Potrivit celor reconstruite până acum, drama s-a  produs în câteva minute.. Calea ferată a rămas suspendată în aer la mai mult de 5 metri.

Marea Britanie, un copil de 13 zile pozitiv cu Covid-19 a murit

Mărturiile supraviețuitorilor care au văzut rudele și casele dispărând în fața ochilor, fără a putea face nimic sunt dramatice . “Mi-am pierdut fiul în vârstă de trei ani și îi caut corpul”, a declarat un rezident local pentru agenția de știri AFP. Abidjan, unde trăiesc aproximativ cinci milioane de oameni, este un sat construit într-o zonă periculoasă din cauza numeroaselor inundații.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.