Un cutremur cu magnitudinea de 9, urmat de un tsunami de 30 de metri ar putea lovi Japonia

Un grup guvernamental a declarat marți că tsunami de până la 30 de metri ar putea lovi Hokkaido în nordul Japoniei și Iwate în nord-est, dacă un cutremur de magnitudine 9 are loc de-a lungul tranșeelor ​​de mare din largul coastei Pacificului, scrie Japan Today

Grupul de experți a făcut avertismentul pe baza unui scenariu cel mai rău și au spus că un mega-cutremur centrat în jurul tranșeei Japoniei și a tranșeului Kuril din partea de nord a țării ar putea fi „iminent”.

Sute de refugiați Rohingya sunt de două luni în derivă pe coasta Malaeziei

În 2011 un seism cu magnitudine 9,0 urmat de un tsunami care a devastat nord-estul Japoniei a făcut peste 15.000 de decese. Cu toate acestea, grupul guvernamental a prevăzut cutremure   în special în jurul apelor din largul Sanriku și Hidaka, precum și pe mare în afara Tokachi și Nemuro.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.