Un copil disparut, a fost găsit 18 ani mai tarziu, datorita unei aplicatii similar cu FaceApp

Un copil disparut, a fost găsit 18 ani mai tarziu, datorita unei aplicatii similar cu FaceApp

Un băiețel de trei ani, care a dispărut fără urmă, a fost găsit 18 ani mai târziu și a avut șansa să-și întâlnească părinții biologici. Toate datorită unui sistem bazat pe inteligența artificială, care permite oamenilor să “îmbătrânească” fotografiile. O aplicație ca și FaceApp, dar mai sofisticat.

Vestea bună vine din China

 

Yu Weifeng avea doar trei ani când, în 2001, a fost răpit în timp ce se juca în apropierea curții unde lucra tatăl său. De atunci, familia a trăit 18 ani de durere, fără a avea un răspuns despre soarta fiului lor. Părinții, pe de altă parte, nu știau că fiul lor după ce a fost abandonat, a fost în cele din urmă adoptat de un cuplu care nu putea avea copii.

 

Povestea a făcut mult scandal în mass-media britanice, inclusiv Mirror

 

Poliția a reușit recent să folosească o tehnologie extrem de inovatoare, dezvoltată de gigantul chinez hi-tech Tencent. În termen de două luni a fost posibil să se obțină diferite imagini pentru fotografiile oamenilor adulți reușind să transfrme fotografia micul Weifeng într-un tânăr. În cele din urmă, poliția a reușit să-l identifice dintr-o sută de potențiali candidați. Yu Weifeng  acum are 21 de ani și studiază în orașul Guangzhou  unde locuiește împreună cu familia care l-a adoptat.

 

Identitatea lui a fost confirmată și de rezultatul ADN-ului.

 

18 ani mai târziu, băiatul a reușit să-și întâlnească părinții naturali: o întâlnire extrem de emoționantă pentru toată lumea, inclusiv penru ofițerii de poliție care au făcut acest lucru posibil. După întâlnire, tatăl natural al lui Yu Weifeng, a declarat:

 

“Pot doar să le mulțumesc familiei care l-au făcut pe fiul nostru să fie omul de azi. Pentru mine, de astăzi, fiul meu are două mame și doi tați “.

Cine știe dacă în viitorul apropiat se vor găsi și alți copii dispăruți ? De multe ori tehnologia face minuni !

De Andreea Sas

Te-ar putea interesa și Un caine abandonat strabate 200 de km pentru a se intoarce la stapanul lui

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.