Un copil de un an și jumătate a murit în spital după ce i-au făcut testul Covid: testul nazal i-a rupt nasul

În Arabia Saudită, un copil de un an și jumătate a murit după ce bățul folosit pentru testul nazal i-a rupt nasul. Știrea a apărut la mijlocul lunii iulie pe site-ul de știri Sabaq și a fost preluată de diferite ziare străine.

Copilul ar fi fost dus la spital din cauza unei febre foarte mari și apoi testat pentru a afla dacă este sau nu pozitiv pentru Covid-19. În acel moment, bețișorul s-a rupt în interiorul cavității nazale, iar medicii au decis să recurgă la anestezie generală pentru a-l extrage.

„Pe la ora 1 dimineața m-au informat că operația s-a încheiat și că medicul a reușit să scoată bețișorul”, a spus unchiul și tutorele legal al copilului.

A doua zi, un medic specialist ar trebui să verifice starea bebelușului pentru a se asigura că bețișorul a fost complet îndepărtat și că nu prezintă sângerări sau dificultăți de respirație. Cu toate acestea, vizita  nu a fost făcută niciodată, deoarece medicul era în concediu.

Citește și Testul Covid, efect secundar: o femeie a pierdut lichid cefalorahidian imediat după test

A doua zi dimineață copilul și-a pierdut cunoștința din cauza unei căi respiratorii obstrucționate iar încercările de resuscitare  nu au fost de nici un folos. Membrii familiei au solicitat transferul imediat la spitalul specializat din Riyadh, dar ambulanța a sosit târziu, când copilul fusese deja declarat mort.

„Copilul era sănătos și nu suferea de boli anterioare” , spun rudele. Familia a cerut o anchetă asupra morții tragice a copilului și a responsabilităților personalului medical care s-a ocupat de caz. Potrivit celor raportate, ministrul saudit al sănătății ar fi luat legătura cu părinții copilului pentru a-i oferi condoleanțele și pentru a se asigura că se va face lumină în această privință.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.