Un copil de numai 5 ani a murit din cauza sindromului Kawasaki

A murit primul copil cu sindromul Kawasaki , o boală rară legată de coronavirus . Băiatul de cinci ani a murit în New York, unde a fost internat în spital pentru simptome atribuite unui șoc toxic, cum ar fi inflamația vaselor de sânge, inclusiv arterele coronare. Acest lucru a fost dezvăluit chiar de guvernatorul statului american Andrew Cuomo.

În New York, s-au înregistrat 73 de cazuri de copii care s-au îmbolnăvit grav cu simptome similare cu sindromul Kawasaki. Joi, un băiat de 5 ani a murit din cauza acestor complicații, despre care se crede că a fost cauzat de COVID-19 “, a scris Cuomo pe Twitter explicând că autoritățile locale de sănătate investighează cazul. Guvernatorul a îndemnat părinții să acorde mare atenție simptomelor cum ar fi febra ridicată, dureri abdominale, vărsături, culoarea pielii modificată, probleme de urinare , iritabilitate și confuzie.

Naște acasă, dar nu știa că este însărcinată: „Am crezut că m-am îngrășat din cauza alimentației”

Acest virus este coșmarul fiecărui părinte și trebuie să-l luăm în serios acum – a spus Cuomo – Deși este rar, asistăm la unele cazuri în care copiii afectați de virusul Covid se pot îmbolnăvi de simptome similare cu boala Kawasaki sau sindromul de șoc toxic. Voi continua să informez cetățenii, chiar dacă veștile sunt bune sau rele“, a conchis guvernatorul. Comisarul pentru sănătate din New York, Oxiris BARBOT, a declarat într – o declarație câteva zile în urmă că:

Deși relația dintre acest sindrom și Covid-19 nu a fost încă definită, și nu toate aceste cazuri s-au testat pozitiv pentru Covid-19 prin testarea ADN sau serologie, natura clinică a acestui virus este astfel încât să cerem tuturor furnizorii ne contactează imediat dacă văd pacienți care îndeplinesc criteriile pe care le-am enunțat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.