Un copil de 9 ani s-a spânzurat după ce a fost hărțuit la școală: ”Sirianule, întoarce-te în țara ta ”

Wael al-Saud, un copil sirian în vârstă de 9 ani, s-a spânzurat de poarta unui cimitir din provincia turcă Kocaeli. Copilul a fost intimidat la școală de colegi și profesori. Gestul tragic a stârnit furia comunității siriene, potrivit căreia, moartea lui Wael este consecința rasismului și a valului xenofob împotriva refugiaților din Turcia.

Joia trecută, trupul său a fost găsit spânzurat de poarta unui cimitir din Kartepe, un oraș din provincia turcă Kocaeli. Părintele Mustafa, un chirurg veterinar, a decis să fugă din Siria prin foc în urmă cu patru ani și jumătate. După o perioadă inițială în Ankara și Alessandretta (Iskenderun, în limba turcă), familia a ajuns la Karpete, unde copilul a urmat clasa a cincea. „ Wael era un copil sensibil , inteligent și calm. A iubit viața ”, a spus tatăl său . “El era foarte matur pentru vârsta sa – a continuat Mustafa – dar colegii de clasă l-au discriminat spunând:”Ești un sirian, întoarce-te în țara ta “.

Caz grav de malpraxis: un copil de 9 luni a murit după ce medicii i-au administrat o doză de medicamente de 10 ori mai mare

Joi dimineață, Wael s-a certat cu unii elevi, iar profesorul a decis să-l lase în afara clasei. „După ce a luat masa – a continuat tatăl – i-a spus surorii sale că  merge la moschee să se roage. Nu s-a întors niciodată ”. Camerele de securitate l-au înregistrat  în timp ce mergea cu o funie sau o curea în mână . Sunt ultimele momente din viața copilului. Spre seară, descoperirea dramatică a unor locuitori:

Copilul și-a luat propria viață spânzurându-se în balustrada cimitirului . Procurorul Kocaeli a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele morții. “Credem că este vorba de o sinuicidere”, a spus un oficial- cu toate acestea, pentru a stabili dacă Wael a fost victima unei agresiuni, am trimis corpul la medicină criminalistică pentru o examinare autoptică “. Colegii de clasă și profesorii copilului vor fi audiați de o comisie pentru a face lumină asupra cazului. Ministrul turc al educației, la rândul său, a negat faptul că rasismul s-ar afla în spatele gestului tragic al copilului . “Din primele informații – am citit într-o declarație – nu rezultă faptul că el a fost hărțuit. Wael a fost ales „studentul lunii”; era un copil mult iubit de  toți studenții și profesorii ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.