Un copil de 4 ani nu s-a spalat pe dinti niciodata. Dentistul ii scoate 18 dinti, erau toti putrezi

Un copil de 4 ani nu s-a spalat pe dinti niciodata. Dentistul ii scoate 18 dinti, erau toti putrezi

Potrivit mamei lui Nong Kaa, ” de vină” ar fi laptele de soia, dar mai presus de toate faptul că fiul ei le-a renunțat să se spele cu periuța pe dinți deoarece  sângera  de fiecare dată când le spală. “Am crezut că nu era o problemă, erau doar dinți de lapte …”

Dinții unui copil de patru ani erau atât de putrezi încât un dentist a fost forțat să-i scoată 18 dinți. Nong Kaa a fost internat la o clinică stomatologică în Phuket, sudul Thailandei, pe 9 aprilie, cu dureri de dinți “putreziți”,relatează Mirror. Asistentele, șocate, au observat starea dinților și l-au tratat imediat de urgență – o procedură care a durat aproximativ o oră și care a implicat 14 injecții de anestezie și 18 extracții.

O vacă a blocat timp de o oră o autostradă din Elveția

Imaginile șocante din în interiorul gurii lui Nong: numai gingiile au mai rămas și cusăturile de unde au fost extrași dinții.

Capturăs 1Dentistul Sathian Suravisankul  avertizează părinții: “Asigurați-vă să aveți grijă de dinții copilului dumneavoastră  deoarece chiar și dinții putrezi pot duce la infecțiile gingiilor și leziuniuilor permanente. Motivul pentru care am hotărât să scot 18 dinți este pentru că avea o durere de dinți constantă pe toată gura. Nu exista altă modalitate de a vindeca infecția decât să elimin  toți dinții putrezi”.

Sethian a adaugat: “Dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti. Nu numai ca sunt esentiali pentru a mesteca, dar ajuta și la dezvoltarea fizică, emoțională a copilului”.

 De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.