Un cetățean chinez a fost infectat cu gripa aviară, este acum atașat la un ventilator pulmonar

Din China vine povestea unui bărbat care a rezultat pozitiv la gripa aviară H5N6 pe 19 decembrie și este acum internat în secția de terapie intensivă a spitalului din Ningyuan. În prezent, bărbatul se află într-o stare stabilă , dar nu poate fi încă deconectat de la ventilatorul pulmonar care-l ține în viață. În urma infecției, autoritățile chineze au dispus suspendarea comerțului cu păsări vii pe piețele alimentare din județul Ningyuan.

Deși nu au fost înregistrate deocamdată semne de transmitere a gripei aviare de la animale la oameni, îngrijorările cresc asupra răspândirii bolii în Extremul Orient. În ultima perioadă, pe lângă China, a existat o creștere a cazurilor aviare în sud-vestul Japoniei , autoritățile din prefectura Tokushima impunând interdicția transportului de păsări a 44 de ferme din zonă. Mai mult, în următoarele câteva zile, fermele din orașul Awa vor fi gata să omoare aproximativ 18.000 de păsări pentru a preveni o răspândire mai mare a bolii.

Citește și OMS: noua variantă de Covid, care a apărut în Marea Britanie, s-a răspândit deja în Olanda, Danemarca și Australia

Un scenariu similar a fost înregistrat și în orașul Miyazaki, unde au fost sacrificate peste 34 de mii de găini . Măsuri similare au fost luate și în prefectura Kagawa la începutul lunii noiembrie, cu sacrificarea a 330 mii de pui, chiar dacă virusul s-a mutat ulterior și în prefecturile Fukuoka, Hyogo, Miyazaki, Nara, Hiroshima, Wakayama, Oita, Okayama, Shiga și Kochi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.