Un caz extrem de rar: o tânără a trăit fără să știe cu fratele ei geamăn în corp timp de 17 ani

O adolescentă a trăit 17 ani fără să știe că are un frate geamăn în corp. Specialiștii subliniază că acesta este un fenomen foarte rar  care apare o dată la un milion de nașteri, iar în istoria medicinei s-au înregistrat mai puțin de 200 de cazuri.
Potrivit unei publicații din BMJ Case Reports, medicii au extras din abdomenul fetei, un geamăn care l-a purtat cu ea încă de la naștere. Acest fenomen se numește fetus in fetu și apare din cauza unei „anomalii rare a dezvoltării fetale, iar cea malformată se dezvoltă în corpul celuilalt geamăn”.

Există vreo legătură între infarct și apă? Dar între infarct și o simplă aspirină? Iată ce spune medicul
Raportul indică faptul că adolescenta, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a dezvoltat o tumoare care pe parcursul a 5 ani „a crescut treptat ”. În acest timp, tânăra a suferit de dureri abdominale. Ea  a mai spus că se simțea imediat sătulă după ce consuma cantități mici de mâncare.  În timpul analizalor medicii i-au făcut un TAC cu contrast a relevat „o masă bine definită” în abdomenul fetei.

Pe baza datelor obținute în timpul examinărilor, medicii au putut diagnostica un caz de fetus in fetu  și au decis să o opereze. Procedura a fost efectuată cu succes, iar chirurgii au îndepărtat un corp de 30 × 16 × 10 centimetri din burta adolescentei.

Potrivit publicației, acest fenomen este considerat o „afecțiune extrem de rară” care se întâlnește mai ales la copii. Pe de altă parte, acest caz este primul înregistrat în corpul unei persoane aproape adulte, în timp ce sunt cunoscute doar alte 7 cazuri similare observate la persoane cu vârsta peste 15 ani.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.