Un călugăr brazilian a murit de covid-19: a fost infectat în timp ce îi ajuta pe cei săraci

Călugărul Simplício José do Menino Jesus a murit vinerea trecută de Covid-19. Virusul l-ar fi infectat tocmai în timp ce ajuta cerșetorii brazilieni și persoanele fără adăpost. Și-a dedicat viața celor mai săraci, și astfel s-a contractat coronavirusul și a murit: tânărul Rodolfo Costa Pimentel, care, după ce a dat jurământul în 2016 și a fost chemat ‘Simplício José do Menino Jesus’, a murit vineri  infectat în timpul misiunii sal e de a ajuta persoanele fără adăpost.

Coronavirus, alte 1300 de decese în Brazilia: niciodată nu au fost atât de multe

Friar Francisco, prior al comunității Toca de Assis din Rio de Janeiro, a explicat că fra ‘Simplício lucra în Fortaleza, în statul Ceará, când a început urgența medicală. Când a aflat că a contractat covid-19, starea lui era deja foarte gravă. Tânărul a stat câteva zile intubat dar înainte de a-și pierde cunoștința a trimis un mesaj celor mai apropiați prieteni:

”Este un privilegiu a muri pentru cei săraci, căci aceștia îți vor deschide porțile  Paradisului”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, și VK

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.