Un calamar gigant, de dimensiuni mitologice, a fost găsit pe o plajă din Africa de Sud

În Africa de Sud, un cuplu a găsit un calamar uriaș pe plaja Britannia Bay. Molusca cântărește 330 de kilograme și măsoară 4 metri lungime. Cauzele morții sale sunt încă necunoscute. O furtuna violentă care a avut loc în noaptea precedentă poate l-a împins pe plajă, provocându-i moartea. Acum calamarul a fost înghețat și luat de Muzeul Iziko din Cape Town pentru a înțelege cauzele dimensiunii sale inexplicabile.

„Părea un animal preistoric maiestuos”, a spus Adéle Grosse, femeia care a văzut și a găsit cadavrul calamarului. De îndată ce l-au văzut-o, cuplul a încercat să o tragă în apă, dar era deja mort  în ciuda faptului că nu prezenta răni.

O maimuță alcolistă a ucis o persoană și a rănit 250 de persoane

Calmarul gigant Architeuthis doge are o lungime de peste 4 metri și cântărește peste 330 de kilograme.

O moluscă record, dar cauzele morții sale sunt încă neclare, având în vedere dimensiunea similară cu mitologicul Kraken. Cuplul a spus că în noaptea precedentă în largul mării a avut loc o furtună violentă și poate că acesta ar fi și cauza pentru care calamarul ar fi ajuns pe plajă.

În prezent, calamarul gigant a fost înghețat și luat în custodie de oamenii de știință ai muzeului Iziko din Cape Town pentru a-l studia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.