Un câine a fost depistat pozitiv la coronavirus: va fi pus în carantină

Un câine a fost găsit pozitiv pentru noul Coronavirus și, prin urmare, a fost pus în carantină. Animalul aparține unei femei din Hong Kong, care este de asemenea infectată. Cu toate acestea, nu ar exista riscul de transmitere la om, potrivit unui vademecum emis de ISS și OMS, care asigură că animalele de companie sunt imune la noul Coronavirus (SARS-CoV-2) și nu pot transmite-le oamenilor.

Câinele este pus în carantină în Hong Kong, după ce unele probe prelevate de la animal au fost pozitive pentru virus. Știrea a fost deja confirmată de autoritățile țării. Câinele nu prezintă simptome ale bolii, a declarat ministerul competent, dar au fost luate măsuri de precauție pentru a evita riscul ca acesta să pună în pericol oamenii.

Citește și Coronavirus, cazurile în Germania s-au dublat: 60

Câinele a fost ridicat la casa proprietarului său miercuri, 26 februarie. În acest moment, nu există dovezi că animale, cum ar fi pisicile sau câinii pot transmite virusul oamenilor.

Cu toate acestea, ministerul a spus că animalele de companie ale persoanelor infectate ar trebui să fie puse în carantină timp de 14 zile pentru a exclude infecția. Se vor efectua alte teste suplimentare pe câine. În acest moment, Hong Kong are 93 de cazuri de Coronavirus, inclusiv două decese. Autoritățile au anunțat că, începând cu miezul nopții de duminică 1 martie, toți călătorii care au vizitat Lombardia, Veneto și Emilia Romagna vor face obiectul unei carantine obligatorii de 14 zile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.