Un bebeluș de 6 luni împușcat în piciorușe: imaginea care amintește de toate ororile războiului și cât de norocoși suntem

Un bebeluș de 6 luni împușcat în piciorușe: imaginea care amintește de toate ororile războiului și cât de norocoși suntem

„ Vizite  de dimineață, medicamente, acte de demisie și câteva internări noi ”, acesta este modul în care viața care curge în spitalul de urgență din Kabul , unde exploziile sunt la ordinea zilei iar răniții vin ca pe bandă rulantă”

Și chiar în spitalul în care respiră frică și moarte, un bărbat intră cu copilul său de 6 luni în brațe care cu picioarele împușcate , urmat de soția sa. Tatăl le spune medicilor dinamica accidentului, dezvăluind că s-au întors de la o petrecere de nuntă, da pentru că, chiar dacă este război și îți riști viața la fiecare pas, oamenii continuă să se căsătorească, să sărbătorească, să trăiască „în mod normal. ”. Chiart și în Kabul.

S-a descoperit o fabrică de copii în Nigeria: femei răpite, violate iar copiii lor vânduți

Medicii descoperă că bebelușul nu este doar rănit, ci are un femur fracturat, în timp ce mama are multiple leziuni la burtă și sân. Este operată de urgență, copilul își așteaptă și el intrarea în sala de operație. Între timp, tatăl îl mângâie, îl îmbrățișează, îl sărută, într-o încercare zadarnică de a-și „ ascunde plânsul ”. A doua zi sunt ei încă acolo.

Ca atâți alți pacienți, ei continuă să trăiască viață  în ciuda exploziilor din cauza faptului că, potrivit Emergency:

Tutto scorre. Tra il giro visite del mattino, le medicazioni, le cartelle di dimissioni e qualche nuovo ingresso. Siamo…

Pubblicato da EMERGENCY su Venerdì 27 settembre 2019

„Afară este război, dar nu mă pot închide în casă: am responsabilitatea de a trăi, pentru mine și pentru copiii mei”.

Mai ales pentru copii, când suferă din cauza ororilor războiului, ne reamintesc cât de simplu și inconștient este să recurgem la arme, pentru că,  a-i vedea în această stare este dureros. Și ne mai reamintește cât de norocoși suntem să trăim într-un loc de pace și cât de important este să ne străduim  să o păstrăm așa!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.