Un bărbat cu o boală incurabilă alege să moară în direct pe Facebook: „Stop alimentației și tratamentului, va dura 5 zile”

Un francez în vârstă de 57 de ani, lovit de o boală rară și incurabilă, a decis să oprească toate tratamentele și să posteze live sfârșitul vieții sale pe Facebook , după ce președintele, Emmanuel Macron, i-a spus că nu-l poate ajuta să moară .

Alain Cocq , acesta este numele bărbatului, suferă de o boală extrem de rară, din cauza căreia pereții arterelor se lipesc, provocând ischemie . Fixat în pat cu dureri de ani de zile, incapabil să se miște, Cocq ceruse să fie autorizat pentru sedare profundă, practică pe care legea franceză privind sfârșitul vieții (legea Leonetti) o permite numai atunci când sunt câteva ore până la moartea sigură.

Germania, descoperirea îngrozitoare a celor cinci copii morți într-un apartament: „uciși de mama lor”

“Am decis să spun gata”, a anunțat Cocq  descriind recent presei calvarul său, format din 9 operații în 4 ani, descărcări electrice  „la fiecare două sau trei secunde”, intestinul care „se varsă într-o pungă” … „nu am o viață mai demnă », a repetat el.

Cocq îi scrisese Eliseului cerându-i lui Macron să autorizeze un medic să prescrie un medicament psihotrop pentru a „muri în pace”. «Nu mă plasez deasupra legilor – a răspuns Macron într-o scrisoare – așa că nu pot răspunde cererii dumneavoastră. Nu pot cere pe nimeni să depășească actualul nostru cadru legal. ”

Cocq a anunțat acum că dorește să „oprească toată nutriția, hidratarea și îngrijirea, cu excepția sedativelor, din această seară, vineri, de la apusul soarelui. ”. «Cu emoție – i-a scris Macron – respect această decizie». Alain Cocq va intra live pe Facebook mâine dimineață arătând toată agonia pe pagina sa de Facebook, despre care crede că va dura „patru sau cinci zile” cu scopul de a lupta „pentru o lege care să permită„ îngrijirea extremă ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.