Un bărbat din Nepal arestat pentru moartea unei femei în „coliba menstruației”

Poliția din Nepal l-a arestat pe cumnatul unei femei care a murit într-o așa-numită „colibă a ​​menstruației ”.

Tânăra Parbati Buda Rawat în vârstă de 21 de ani, a fost găsită moartă luni, după ce s-a sufocat din cauyza unui incendiu care s-a produs în colibă.  Potrivit BBC se crede că aceasta este prima arestare pentru ”Chhaupadi”, o practică ilegală care consideră femeile impure atât în periodulde menstruație cât și după naștere.

Dacă va fi găsit vinovat , bărbatul ar putea fi condamnat la trei luni de închisoare și cu o amendă de 3.000 de rupii nepaleze (26 de dolari sau 23 de lire sterline).

Poliția din districtul Achhan de vest a declarat că investighează dacă suspectul, Chhatra Rawat în vârstă de 25 de ani, a forțat-o pe tânăra Rawat să rămână în colibă.

Citește și Epidemia de rujeolă în Congo: în 2019, peste cinci mii de decese. Copiii sub cinci ani sunt cei mai afectați: „Mai rea decât Ebola”

Potrivit obiceiul hindus care datează de secole, femeile sut forțate să doarmă în colibe sau îngaraje cu animalele și le este interzis să atingă unele alimente, icoane religioase și bărbați.

În colibe este frig și femeile pot fi  expuse atacurilor. Au existat mai multe cazuri de sufocare și cel puțin o adolescentă a murit după ce a fost mușcată de un șarpe.

Nepalul a interzis practica tradițională de a exila femeile și fetele menstruate din casele familiei lor în 2005 dar rămâne larg răspândită în unele zone rurale, unde se crede că dacă femeia cu menstruații nu este îndepărtată, va purta ghinion.

Doar în acest an cel puțin trei femei au murit în „colibele menstruțiilor” , dar a existat un caz și mai tragic:  o mamă s-a sufocat împreună cu cei doi copii ai săi .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.