Un bărbat a lăsat moștenire două milioane de euro unui oraș care i-a ascuns familia de naziști

Un bărbat a lăsat moștenire două milioane de euro unui oraș care i-a ascuns familia de naziști. Eric Schwam și familia sa au supraviețuit persecuției naziștilor în timpul celui de-al doilea război mondial datorită ospitalității unui oraș francez, Le Chambon-sur-Lignon . Pentru a-și arăta recunoștința, bărbatul, care a decedat la vârsta de 90 de ani, a decis să lase moștenire două milioane de euro.

Eric Schwam a murit la vârsta de 90 de ani pe 25 decembrie și a lăsat un mare cadou prin testamentul său unui mic oraș francez, Le Chambon-sur-Lignon din departamentul Haute-Loire: două milioane de euro pentru a fi utilizate pentru educația tineretului, în special pentru burse.

Eric Schwam și familia sa, au fugit din Austria în timpul persecuțiilor naziste , au ajuns în Le Chambon-sur-Lignon între 1943 și 1959 și au rămas ascunși într-o școală pe durata războiului . Eric Schwam a studiat atunci farmaceutica și s-a căsătorit cu o femeie din localitate.

Citește și Raport sexual letal: strategia călugăriței mascul pentru a rămâne în viață

Primarul orașului Jean-Michel Eyraud, după cum a raportat “The Guardian” , a subliniat că Eric Schwam a fost o “donație mare”, fără a specifica însă inițial suma , deoarece testamentul era încă în curs de soluționare. Cu toate acestea, predecesorul său a mărturisit unui site web că l-a cunoscut pe Schwam în trecut și a dezvăluit cifra, care ar fi de două milioane de euro.

În timpul războiului, micul oraș Le Chambon-sur-Lignon a primit și a protejat în jur de 2.500 de evrei persecutați. Locuitorii au fost onorați drept „Drepți printre națiuni” în 1990, iar lor le este dedicată o grădină în muzeul Yad Vashem.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.