Un băiețel în vârstă de 12 ani descoperă că are leucemie: fratele său geamăn murise cu două săptămâni mai devreme

În martie 2019  Ben, un băiețel de 12 ani , a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. În ciuda tratamentelor, intervențiilor chirurgicale și a mai multor ședințe de radioterapie și chimioterapie, copilul a murit în decembrie, la nouă luni de la primul diagnostic. La două săptămâni după înmormântare însă, fratele său geamăn Jack  descoperă că are leucemie . Această poveste dramatică vine din Marea Britanie și, deși a avut loc între sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020, abia acum a fost dezvăluită de ziarul Birmingham Mail .

Tragedie în familie ! O plantă din casă a provocat decesul unui copil de 5 ani

Potrivit ziarului, medicii de la Spitalul de Copii din Birmingham au atribuit inițial durerile constante de spate ale copilului unui PTSD natural cauzat de pierderea gemenei. Leucemia a fost descoperită aproape întâmplător în timpul unor controale de rutină. Incredibilă, mama celor doi tineri de 12 ani, Julie Parton, a declarat presei britanice că ultimele sale 18 luni de părinte au fost îngrozitoare și ireale. Singura speranță sunt șansele de supraviețuire a copilului bolnav, care potrivit medicilor sunt mai mari decât cele cincisprezece luni de viață pe care le-a avut Ben.  Jack va continua să urmeze tratamentele de chimioterapie în următorii doi ani și jumătate.

Apariție misterioasă în apropierea cascadelor Dettifoss ( video )

În memoria fiului ei, Julie desfășoară acum o campanie cu organizația caritabilă Brain Tumor Research. Prin intermediul unei petiții, ea solicită creșterea investițiilor naționale în cercetarea cancerului cerebral la 35 de milioane de lire sterline pe an, la fel ca bugetul pentru cercetarea altor tipuri de cancer precum sânul, prostata și leucemia. Doar 1% din cheltuielile din Marea Britanie sunt destinate acestui tip de cancer, chiar dacă ucide mult mai multe persoane cu vârsta sub 40 de ani decât toate celelalte tipuri de cancer.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.