Un băiețel de patru ani a murit sufocat cu un balon dezumflat

Un copil care tocmai tocmai împlinise  4 ani a murit sufocat de un  balon dezumflat. Cel mai probabil, cel mic a încercat să umfle balonul dar în loc să sufle el a tras ajungunându-i balon în gât.

Video scandalos: pentru a sărbători nașterea, un bărbat bagă țeava de la pistol în gura unui bebeluș

Tragedia a avut loc săptămâna trecută într-o casă din Olot (Girona), Spania. Copilul se juca cu frații mai mici când a înghițit balonul iar părinții l-au dus imediat la spital. Intervenția medicilor, raportată de Heraldo.es, a fost inutilă: nici manevra lui Heimlich, nici traheotomia nu au fost suficiente pentru a salva viața copilului. Balonul, de fapt s-a blocat în trahea copilului, mult sub punctul în care medicii au efectuat  traheotomia: autopsia a confirmat acest lucru.

Descoperire tragică: soț și soție morți în dormitor, alături de ei fiul de 2 ani

Latexul sau baloanele din plastic sunt foarte periculoase pentru copiii cu vârsta sub cinci  și șase de ani: în caz de ingestie accidentală, aceștia se pot atașa pe tractul respirator, așa cum sa întâmplat și cu copilul care a murit săptămâna trecută . Acesta este motivul pentru care medicii pediatri sfătuiesc părinții să nu-i lase pe copii  să se joace cu baloane dezumflate.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.