Un băiat de 9 ani a inventat o mașină de spălat mâini împotriva răspândirii Coronavirusului

La nouă ani a inventat o mașină de spălat pe mâini , aducând astfel o mică dar importantă contribuție în lupta împotriva Coronavirusului și a primit chiar și un premiu pentru invenția sa. Povestea lui Stephen Wamukota , un copilul kenian care, urmărind la tv emisiuni despre cum prevenirea infecției cu Covid-19 , a inventat și a construit o mașină din lemn pentru a se spăla pe mâini, și cre acum face înconjurul lumii.  Băiatul locuiește cu familia sa în satul Mukwa, în țara Bungoma, în partea de vest a țării africane și care în acest moment nu a raportat niciun caz pozitiv la noul virus, în timp ce la nivel național infecțiile au ajuns 2.021. Dar James Wamukota, tatăl lui Stephen, se teme că ar putea ajunge și în zona lor așa că ar fi bine să se organizeze.

“Cum a construit mașina? Am cumpărat câteva bucăți de lemn pentru a realiza un cadrul ferestrei, iar când m-am întors de la muncă l-am ajutat să o construiască”, a declarat tatăl băiatului, care este tâmplar prin meserie, potrivit presei britanice BBC . El a fost cel care a distribuit fotografia invenției copilului pe Facebook, dar nu și-a închipui că va deveni popular.

Nu au atins plafonul de vânzări stabilit de companie: angajații chinezi obligați să mănânce viermi vii

Mașina în cauză este realizată în așa fel încât cei care se spală pe mâini, datorită prezenței unei pedale, nu trebuie să atingă găleata cu apă sau săpun, evitând astfel să intre în contact cu suprafețele care pot deveni un vehicul de infecție. Drept urmare, Stephen s-a numărat printre cei 68 de kenieni care au primit luni prestigiosul Premiu Uzalendo direct de la președintele Uhuru Kenyatta, datorită angajamentului lor pentru lupta împotriva Coronavirusului.

“Stephen a spus că dorește să devină inginer, iar guvernatorul județului a promis că îi va da o bursă”, a adăugat Wamukota.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.