Un avion de război rus, capabil să comande arme nucleare, a fost jefuit

Poliția rusă investighează un furt asupra unui centru de comandă nuclear top-secret, supranumit „avionul zilei de judecată” .

Avionul a fost realizat pentru a transporta înalți oficiali, inclusiv președintele Vladimir Putin, în cazul unui atac nuclear .

Puține detalii despre avion sunt disponibile, deoarece avionul și conținutul acestuia sunt secrete de stat, dar Dmitri Peskov, ofițerul de presă al lui Putin, a descris incidentul drept o „situație de urgență”.. Din câte se știe, aeronava a fost proiectată pentru a fi utilizată în cazul unui război nuclear sau a unui dezastru major care ar fi văzut distrugerea infrastructurii de comandă la sol.

Citește și Vaccinul Pfizer, studiu: 27% dintre voluntari au avut „reacții adverse”

Potrivit agenției de știri de stat RIA Novosti, avioanele „doomsday” rusești pot decola din orice aeroport civil sau militar. Fiecare are un motor puternic, facilități moderne de comunicare și un sistem de susținere a vieții care îi permite să rămână în aer câteva zile și se crede că are tot ce este necesar pentru a controla de la distanță armata.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://edition.cnn.com/2020/12/09/europe/russian-doomsday-plane-scli-intl/index.html
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.