Un asteroid uriaș va trece foarte aproape de Pământ în septembrie. Experții: „În viitor, ar putea cădea pe planeta noastră”

Un asteroid mai mare decât Shard of Glass, zgârie-norul din Londra, va trece foarte aproape de Pământ luna viitoare. Anunțul a fost făcut de NASA, care a lansat date referitoare la Asteroid 2000 QW7. Între 290 și 650 de metri lungime, aceasta va atinge planeta noastră cu o viteză de 14.400 de mile pe oră. Va trece la o distață de până la 3,3 milioane de mile de noi. O distanță care pare enormă, dar deloc: orice material ceresc la 92,9 milioane de mile este considerat un obiect în apropierea Pământului.

“God of chaos”, asteroidul care se apropie de Pământ îngrijorează pe cei de la Nasa

Asteroidul, pe orbită în jurul Soarelui, trece aproape de Pământ aproximativ la fiecare 20 de ani. Ultima dată, de fapt, a fost 1 septembrie 2000. Agenția spațială americană a asigurat publicul că nu există pericol de coliziune, cel puțin deocamdată.

Da, pentru că șeful NASA, Jim Bridenstine, a avertizat că un asteroid ar putea cădea pe Pământ cu consecințe dezastruoase în viitor. “Nu este vorba despre Hollywood, nici despre un film”, a spus el. “Trebuie să protejăm singura planetă pe care o cunoaștem, chiar acum, pentru a găzdui viața.”

O clădire s-a prăbușit după o ploaie torențială / Video

Oamenii de știință consideră că un asteroid de aproximativ 30 de ori mai mare decât 2000 QW7 a fost responsabil pentru dispariția dinozaurilor și se așteaptă ca un altul să sosească, deși este greu de prevăzut. În 2029, astronomii vor avea ocazia să studieze o rocă spațială care va trece doar la 31.000 km de Pământ, poreclit Aphopis.

“Apophis reprezintă unul dintre 2.000 de asteroizi potențial periculoși cunoscuți în prezent”, a declarat Paul Chodas, directorul Centrului pentru Studii de Obiecte Apropiați de la NASA, la Conferința anuală de apărare planetară. “Observând Apophis în timpul drumului său din 2029, vom dobândi cunoștințe științifice importante care ar putea fi folosite într-o zi pentru a ne apăra planeta.”

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.