Un asteroid se va apropia de Pamant pe 10 august. Avertismentul NASA: ”potential periculos”

Un asteroid se va apropia de Pamant pe 10 august. Avertismentul NASA: ”potential periculos”

Potrivit NASA pe 10 august se prevede sosirea unui asteroid de lângă Pământ, care a fost clasificat  ca potențial periculos: cât de mare este asteroidul 2006 QQ23 și ce trebuie să știi despre impact

 

Citește și Un asteroid ar putea lovi Terra pana la sfarsitul anului 2019

 

Acest asteroid a fost observat pentru prima dată în 2006, în special în 21 august și în 10 august 2019, va fi mai mic de 0,05 au (1 au, unitate astronomică – corespunde la 150 de milioane de km, ca distanța dinte Pământ și Soare .) Distanța între Pământ și Soare este de 1,3. Se estimează că diametrul asteroidului este între 250 și 570 de metri, cel puțin mărimea a două terenuri de fotbal.

 

10 august asteroidul clasificat ca potențial periculos: va atinge Pământul și …

 

NASA a clasat 2006 QQ23 ca Athen și a plasat-o în grupul NEO, care include asteroizi cu o distanță perihelion mai mică de 1,3 au: este considerată de experți ca fiind “potențial periculoasă” pentru planeta noastră iar experții îl monitorizează constant.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.