Un asteroid este pe cale să „atingă” Pământul: „cu 90% mai mare decât ceilalți asteroizi”

Un asteroid cu diametrul de 1.000 de metri va atinge Pământul în zilele următoare. Corpul ceresc se numește 2002 NN4 și este monitorizat constant de NASA, atrăgând atenția deoarece este cu 90% mai mare decât media celorlalți asteroizi. Dar nu vă faceți griji: distanța de siguranță ar trebui să fie garantată, iar posibilitatea ca corpul să poată atinge planeta noastră este mică.

Bill Gates împotriva teoreticienilor conspirației, lansează cruciada pentru vaccinul împotriva Covid-19

Asteroidul are o luminozitate de H = 20,1 și o viteză variabilă, care poate atinge un maxim de aproximativ 11 kilometri pe secundă.

Distanța minimă față de Pământ prevăzută pentru acest pasaj este de 5 milioane de kilometri și ar trebui să fie atinsă în jurul orei 5.20 sâmbătă: sunt date care ne liniștesc. După trecerea la distanța minimă,  corpul ceresc se va apropia în continuare de orbita Pământului, dar fără riscuri speciale. Asteroidul va reveni în jurul planetei noastră în următoarele decenii, dar la distanțe și mai mari decât acum.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.