Un asteroid ar putea lovi Pământul pe 2 noiembrie. Dar pericolul este relativ

Un asteroid se îndreaptă către Pământ și, de această dată, ne-ar putea atinge cu adevărat pe 2 noiembrie. Înainte de a face glume privind soarta tragică al acestui 2020, să lămurim imediat: este atât de mic încât este exclus să poată provoca daune grave. Și atunci nu este sigur că ne va lovi. Într-adevăr, șansele ca acesta să intre în atmosferă sunt mai mici de un procent.

Descoperit de către Observatorul Palomar din California în 2018, numele său este 2018VP1 și este un obiect destul de cunoscut tocmai pentru că se numără printre asteroizii care sunt cel mai probabil să se ciocnească cu planeta noastră. Dar totul se termină acolo, sau aproape. Mărimea sa nu prezintă nicio preocupare specială. „Cartea sa de identitate” din baza de date a Centrului pentru studii de obiecte din apropierea Pământului a NASA , la rubricile „Înălțime” și „Greutate” spune că are un diametru de doi metri și o masă de câteva tone.

Câmpul magnetic al Pământului se schimbă de 10 ori mai repede decât se aștepta

Pentru comparație, meteoritul care a explodat în 2013 pe cerul din Eljabinsk , Siberia, a avut un diametru estimat de 15 metri și o masă de mii de tone. Mii de ferestre s-au spart, peste 1.000 de răniți, dar din fericire fără victime. Conform rapoartelor NASA, posibilele puncte de impact ar putea fi trei cu o probabilitate de 0,41 la sută. Și având în vedere dimensiunea sa, cel mai probabil acest asteroid care rătăcește în sistemul solar s-ar dezintegra intrând în atmosferă.

Cu doar câteva zile în urmă, pe 16 august, un asteroid similar cu acesta a atins Pământul, trecând la 3.000 de kilometri. A fost descoperit la doar câteva ore după trecere, pentru că provenea din partea Soarelui.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.