Un asteroid ar putea lovi Pământul: NASA a anunțat data exactă

NASA,  a anunțat data exactă în  care un criminal al asteroizilor ar putea să lovească planeta noastră. Acest lucru a fost scris într-un raport publicat de  British Daily Star , potrivit căruia agenția guvernamentală   a identificat o „piatră spațială”, numită JF1 care se apropie de Pământ până când o va lovi pe 6 mai 2022.

 

Probabilitatea de coliziune este de fapt scăzută, dar probabilă. Asteroidul JF1 ar avea aproximativ 121 de metri lățime, aproximativ aceeași dimensiune ca piramida Giza din Egipt , iar impactul cu Pământul ar avea o putere de 230 de kilotoni, sau 230.000 de tone de TNT. Și dacă luăm în considerare că bomba atomică lansată la Hiroshima în 1945 a redat o putere echivalentă cu numai, ca să zic așa, 15 kilotone , JF1 ar avea un impact cu o putere egală cu 15 arme nucleare.

Beijing, două cazuri de ciumă: teroare în rândul populației

Dacă JF1 s-ar prăbuși pe Pământ, acesta ar fi sfârșitul vieții pe planeta noastră . Giganticul corp ceresc ar putea distruge un oraș într-o nanosecundă și poate provoca moartea instantanee a milioane de oameni. Dacă ar lovi o zonă îndepărtată a Oceanului Pacific, ar putea provoca tsunami devastatoare și o „iarnă nucleară” .

Din acest motiv, asteroidul este monitorizat îndeaproape cu software-ul Sentry, iar cercetătorii NASA lucrează la crearea unui mediu numit „ Double Asteroid Impact Test” , în cadrul proiectului „AIDA”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.