Un apărător al triburilor amazoniene a fost ucis în Brazilia cu o săgeată

Rieli Franciscato, unul dintre principalii experți brazilieni și apărători ai triburilor amazoniene, a fost ucis de o săgeată într-o zonă din apropierea unui sit indigen din regiunea Rondonia din nord-vestul Braziliei.

Câțiva martori l-au văzut pe Franciscato și grupul cu care călătorea căzând sub săgeți în timp ce se apropia de băștinași. Franciscat a încercat să se ascundă în spatele unui vehicul, dar a fost ochit de o săgeată și a murit. Potrivit unui agent prezent, expertul și-a scos săgeata din piept  chiar deasupra inimii, a fugit 50 de metri, „apoi s-a prăbușit, lipsit de viață”. Potrivit fotoreporterului Gabriel Uchida, care era prezent la locul atacului, Franciscato încerca să observe tribul cunoscut sub numele de „grupul izolat al râului Cautario”, de obicei „un grup pașnic”, dar care de data se aflau „cinci bărbați înarmați”.

Descoperire fără precedent ! Coronavirus: o substanță naturală îl ucide

Potrivit apărătorilor drepturilor tribale indigene, agresiunea este „aproape sigur răspunsul la presiunea imensă” asupra pădurii și a oamenilor care o locuiesc, cauzată de defrișări și amenințări la adresa habitatului de către cei care intenționează să exploateze resursele pădurii. teritoriu. Conservatorii au criticat dur președintele brazilian Jair Bolsonaro pentru că a redus finanțarea agențiilor de protecție, inclusiv Funai, și pentru că urmărește intenția de a reduce ariile protejate și de a deschide Amazonul către agricultură și minerit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.