Un an de pandemie: pe 1 decembrie 2019, primul caz de coronavirus în Wuhan

Pandemia care a schimbat lumea a împlinit ieri un an: pe 1 decembrie, în orașul chinez Wuhan, un bărbat a prezentat simptome  la ceea ce pe atunci era o pneumonie misterioasă și fără nume.

A fost originea pandemiei Covid-19 care a provocat până acum peste 63 de milioane de cazuri și aproape un milion și jumătate de victime în întreaga lume.  Data de 1 decembrie, referitoare la apariția simptomelor, a fost identificată ca fiind 24 ianuarie 2020 într-un studiu retrospectiv publicat de The Lancet.

Citește și Covid, EMA trage alarma asupra hidroxiclorochinei: „Poate duce la sinucidere”

Până la această oră în lume s-au înregistrat  64,208, 879 milioane de cazuri, 44,457,013 de milioane de oameni s-au vindecat și 1,487,096 milioane de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.