Un alt cutremur în Albania: pericol de lichefiere a solului

Albania continuă să se cutremure. Cel puțin alte 13 seisme au fost detectate duminică , iar azi dimineață în jurul orei 9:26 un alt cutremur cu magnitudinea de 4. 7 a provocat panică printre locuitori. Epicentrul a fost înregistrat în orașul Rade, în timp ce hipocentrul se află la 10 km adâncime.

Profesorul Alessandro Michetti , profesor de Geologie al cutremurelor de la Universitatea Insubria, a explicat că, aceste cutremure pot provoca lichefierea terenului.

Citește și Caz unic și șocant în medicină! O fetița s-a născut cu nas de porc și urechile pe gât / VIDEO

„Cutremurele puternice – a explicat profesorul – provoacă schimbări în mediul natural și antropic , lăsând„ amprente ”pe teritoriu”. Mișcarea generată de valurile seismice ridică apă și nisip și prezența bazinelor sedimentare poate duce la lichefierea solului .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.