Un alt caz: din cauza religiei refuză o transfuzie de sânge și moare

Un alt caz: din cauza religiei refuză o transfuzie de sânge și moare

“Sunt chirurg de 30 de ani și este prima dată când rămân neputincios împotriva unei decizii drastice a unui pacient de-al meu care din motive religioase refuză tratamentul și moare”. Astfel comentează la telefon cu Adnkronos, șeful secției de chirurgie a spitalului civil din Piedimonte Matese (Caserta), Italia , Gianfausto Iarrobino, după ce vineri seară, o femeie de 65 de ani, originară din Caserta superioară,  martora lui Iehova,  a murit din cauza unei hemoragii  cauzată de o gastrită, pentru că,  așa cum a declarat la momentul internării „din motive religioase, nu a putut accepta transfuziile de sânge”.

Tânără de 20 de ani, martor a lui Iehova, refuză o transfuzie de sânge și intră în comă

” Respect deciziile tuturor, dar munca mea este să fac tot posibilul pentru a salva vieți. Eram încântat – continuă chirurgul – pentru că femeia s-a putut fi putut salva ca în celălalte două cazuri cu pacienți  Martorii lui Iehova. Într-un episod am fost autorizați de instanța de minori, deoarece băiatul nu avea încă 18 ani iar în alt caz pacientul nu a fost conștient și, prin urmare, în acest caz nu exista dorința expresă a pacientului de a refuza tratamentul și, prin urmare, ambii pacienți au fost salvați “.

Părinți martorii lui Iehova, refuză transfuzia de sânge fetiței lor de 10 luni: salvată de magistrat

“Vineri seară, din păcate, nu a mers bine, atât femeia cât și familia ei au refuzat consimțământul pentru terapia transfuzională. Deci nu a fost nimic de făcut”, adaugă chirurgul cu regret pentru moartea femeii de 65 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.