Un alt caz de ”făt în făt”. O fetiță s-a născut cu surioara în burtă

Un alt caz de ”făt în făt”. O fetiță s-a născut cu surioara în burtă

Fenomenul extrem de rar este numit “făt în făt”. Potrivit statisticilor, se întâmplă o dată la fiecare 500 de mii de nașteri. Nașterea extraordinară s-a produs în Columbia.

O fetiță s-a născut cu fătul surorii ei gemene în burtă. Un fenomen extrem de rar, numit “făt în făt”, o condiție descrisă pentru prima dată în 1808 de British Medical Journal. Anomalia, conform statisticilor, apare o dată la fiecare 500 de mii de nașteri. Copilul, al cărui nume este Itzamara, a fost operată imediat: fătul din interiorul acestuia a fost îndepărtat printr-o operație chirurgicală. Acum fetițae ste bine relatează New York Times.

Un alt caz: din cauza religiei refuză o transfuzie de sânge și moare

Cazuri similare au avut loc în India, Singapore și Indonezia.  Acest ultim eveniment este și mai rar deoarece medicii au reușit să identifice “fătul în făt” în timpul sarcinii. Inițial, se gândise la un chist hepatic. Ulterior, printr-o analiză cu ultrasunete de înaltă definiție, dr. Miguel Parra-Saavedra, care a urmat cazul, a putut observa că un alt mic corp era ascuns în interiorul copilului, cu un cordon ombilical legat de  intestinul sorei ei.

În cea de-a 37-a săptămână, în 22 februarie, Itzamara cântărea trei kilograme. Pentru a împiedica fătul să deterioreze organele interne ale copilului, medicii au decis să supună mama lui Itzamara la o operație cezariană. Fătul  îndepărtat, avea o lungime de cinci centimetri, avea cap și membre, dar inima și creierul nu erau dezvoltate.

În cazuri foarte rare se observă prezența  fătului abia după ani. Cum s-a întâmplat în 2015 la o femeie de 49 de ani din Cipru. Femeia fusese operată în Marea Britanie pentru a elimina ceea ce părea a fi un chist ovarian normal. La puțin timp după biopsie,s-a constatat că era un făt malformat, care s-a dezvoltat în timpul sarcinii mamei sale și care rămas ascuns  timp de decenii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.