Un adolescent în vârstă de 14 ani arestat pentru terorism în Anglia: “Planifica un atac”

Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost arestat ieri de poliția britanică sub acuzația de terorism . Adolescentul, cu domiciliul în Eastleigh, Hampshire, Anglia, este acuzat că a planificat un atac terorist . Potrivit departamentului de combatere a terorismului poliției britanice, băiatul, al cărui nume nu a fost eliberat de autoritățile locale, pregătea atacuri teroriste legate de extremismul islamic. Adolescentul  a fost ridicat vineri de acasă de către agenții din Hampshire Constabulary, dar, având în vedere acuzațiile, a fost preluat miercuri de agenții anti terorism. În următoarele ore, el ar trebui să se prezinte în fața judecătorilor instanței pentru validarea arestării.

Cu toate acestea, aceleași autorități au dorit să liniștească populația locală, explicând că acesta ar fi un caz izolat și că tânărul de 14 ani nu va fi legat de formațiuni sau grupări teroriste la nivel național sau internațional.

Trump, atac fără precedent asupra Chinei: „Este posibil să fi răspândit virusul intenționat”

“Știm că comunitatea Eastleigh ar putea fi îngrijorată de acest lucru. Cu toate acestea, polițiștii din Hampshire au lucrat îndeaproape cu colegii de la poliția antiteroristă  și dorim să vă asigurăm că ancheta este izolată și fără alte riscuri cunoscute pentru comunitate.”Anchetatorii au explicat într-o notă, invitând cetățenii să raporteze un comportament suspect care ar putea fi legat de caz și de activitatea teroristă în general.

„Dacă vedeți un comportament neobișnuit într-un anumit loc sau într-un anumit moment al zilei, nu vă bazați pe ceilalți, ci avertizați poliția”, au explicat ei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.