Un adolescent a orbit din cauza cartofilor prăjiți! Iată de ce

Un adolescent de 17 ani din Marea Britanie a ajuns în pragul orbirii, după ce a urmat o dietă formată aproape exclusiv din cartofi prăjiți și chipsuri, informează BBC.

Încă din școala primară, adolescentul a doar mâncat doar cartofi prăjiți, chipsuri și pâine. Foarte rar, acesta mai mânca o felie de șuncă sau un cârnat. Testele medicale au relevat că tânărul suferea de malnutriție și de multiple deficiențe de vitamine. La 14 ani, el era deja anemic și a fost diagnosticat cu deficiență de vitamina B12.

O școală catolică din SUA spune NU cărților Harry Potter: ”Evocă spiritele rele”

„Dieta lui zilnică era formată din cartofi prăjiți luați de la un fastf-food din apropiere. Mai obișnuia să ia niște chipsuri și, de câteva ori, niște pâine albă cu felii de șuncă, aproape deloc fructe sau legume”, a declarat medicul care l-a tratat. „Astea erau singurele tipuri de mâncare pe care le tolera”.

Chiar dacă nu era subponderal, adolescentul era malnutrit, din cauza tulburării sale alimentare.

„Nu mai avea niciun pic de minerale în oase, ceva de-a dreptul șocant pentru un băiat de vârsta lui”.

Băiatul se poate deplasa singur, deoarece are încă mai dispune de vedere periferică. În schimb, are pete oarbe exact în centrul câmpului său vizual.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.