Umilită și torturată pentru că este un transgender: i-au ras părul și i-au furat mii de euro

Shakeela este o tânără 27 de ani și lucrează ca și dansatoare într-un club din provincia nordică Khyber Pakhtunkhwa, în Pakistan. În 2015,  64 de persoane transgender au fost ucise , fiind vizate de bande criminale care  pretind bani pentru o așa-zisă ” protecție”.

O violență extremă cea suferită de Shakeela, o pakistaneză de 27 de ani, de o bandă de tâlhari care ar fi încercat să-i stoaracă un milion de rupii (aproape 6 mii de euro). I-au ras părul, au bătut-o și umilit-o.  Tânăra a denunțat violența  grupului de asistență Trans Action al Pakistanului pentru a exercita presiuni asupra poliției locale și a investiga atacul.

Pakistanul este o țară conservatoare profund religioasă, iar homosexualitatea este ilegală, dar anul trecut au fost introduse noi legi care permit oamenilor să-și identifice genul în documentele oficiale. În ciuda progreselor recente, Farzana Jan, președintele Trans Action, a declarat pentru Metro.co.uk că femeile transgender sunt “la mila bandelor”, mai ales în provincia nordică Khyber Pakhtunkhwa.

Citește și „Violatorul ești tu”: imnul feminist din Chile face înconjurul lumii / VIDEO

 

Farzana, care a fost prima persoană pakistaneză care deține un pașaport “X” (neutru din punctul de vedere al genului), spune că 64 de persoane transgender au fost ucise  din 2015, în timp ce peste 600 au fost torturate.

“Există un grup organizat de bande criminale care vizează în mod specific comunitatea transgender, deoarece sunt mai vulnerabile, implicate nu numai în exploatarea sexuală a comunității transgender, ci și în extorcare de bani”, a declarat el pentru Metro.co.uk. Shakeela ar fi plătit banda de două ori înainte de ultimul atac. Inițial a plătit 40.000 de rupii și apoi 50.000 de rupii (pentru un total de aproximativ 1.200 de euro). Este un fel de plată de securitate: ”plătiți și puteți lucra și dansa  în această zonă” . Dar de data acesta au cerut o sumă de bani imensă : aproximativ un milion de rupii pakistaneze. Este imposibil ca Shakeela să plătească acești bani”, a explicat Farzana.

 

Președintele Trans Action a explicat că, după atac , au fost făcute câteva arestări, dar fără niciun rezultat deoarece aceste bande nu vor fi niciodată condamnați. El a mai spus: “Violențele sunt extrem de mari, dar rata condamnărilor în aceste cazuri este zero ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.