UE va oferi 2.000 de euro migranților aflați în lagărele din Grecia celor se vor întoarce în mod voluntar în țările lor

Ylva Johansson, comisarul pentru afaceri interne al Comisiei Europene, a anunțat joi că Uniunea Europeană va oferi 2.000 de euro migranților aflați în lagărele de detenție ale insulelor Egee celor care se vor întoarce în mod voluntar în țările lor de origine. Planul, a explicat Johansson în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Atena împreună cu ministrul grec al imigrării, Notis Mitarakis, va fi posibil datorită celor 700 de milioane de euro puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru a face față crizei de migranți din Grecia.

Planul va dura doar o lună și va implica doar persoane care se află în centrele de detenție pentru migranți și care au ajuns în insulele grecești înainte de 1 ianuarie 2020.

Citește și Coronavirus, China: primul caz de infecție datează din 17 noiembrie 2019

Potrivit Johansson, planul va permite repatrierea a aproximativ cinci mii de persoane care trăiesc în prezent în condiții precare și supraaglomerate. Repatrierile vor fi organizate în colaborare cu Frontex, agenția pentru gestionarea cooperării internaționale la frontierele externe ale Uniunii Europene și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.