UE se gândește la un blocaj european. Iată planul de închidere a întregului continent

Europa caută o soluție pentru a opri valul în creștere rapidă a cazurilor de coronavirus. Cazurile sunt în creștere în majoritatea țărilor europene iar infecțiile zilnice depășesc primul vârf din perioada aprilie-mai. Virusul a făcut peste 250.000 de decese în Europa și aproximativ 227.000 în SUA, conform bilanțului de la Universitatea Johns Hopkins . Peste 2 milioane de noi cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate la nivel global în ultima săptămână, a declarat Organizația Mondială a Sănătății . Acesta este cel mai scurt timp pentru o astfel de creștere. Patruzeci și șase la sută din noile cazuri au fost raportate în Europa.

Planul nu ar trebui să acopere neapărat toate cele 27 de țări membre, ci majoritatea țărilor

Țările UE au închis viața publică timp de o lună. Costul unui al doilea blocaj este ridicat. Piețele financiare nu acceptă aceste închideri și limitele vieții publice, dar blocarea pare a fi singura soluție. „Noiembrie va fi o lună de adevăr. Numărul tot mai mare de infecții ne obligă să luăm contramăsuri dure pentru a sparge al doilea val ”, a declarat ministrul finanțelor Olaf Scholz pe Twitter.

După Irlanda , prima țară a UE care a revenit la blocare, a urmat Germania , Franța și Olanda care au adoptat, de asemenea, noi închideri drastice, în timp ce Spania și Belgia ar putea să le urmeze în curând. Și în Italia,  după închiderile parțiale se vorbește deja despre un posibil lockdown  începând cu 9 noiembrie.

Este oare Lockdown-ul singura soluție pentru a învinge coronavirusul în Europa? Ursula von der Leyen răspunde în acest videoclip.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.