UE a amânat Brexitul: alegeri anticipate în Marea Britanie pe 12 decembrie

UE a amânat Brexitul: alegeri anticipate în Marea Britanie pe 12 decembrie

Este oficial! Vor fi alegeri anticipate în Marea Britanie pe 12 decembrie. Camera Comunelor a aprobat aseară o solicitare în acest sens a premierului Boris Johnson. În acelaşi timp, UE a aprobat oficial amânarea Brexitului pâna pe 31 ianuarie 2020. Anunţul a fost făcut de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, aflat la final de mandat. Este a treia amânare a Brexitului, programat inițial pentru 29 martie. Între timp, la Londra, opoziția laburistă a anunțat că susține organizarea alegerilor anticipate după ce a i-au fost acceptate condițiile.

Greta Thunberg a refuzat un premiu în bani: „Trebuie să acționați, nu-mi dați bani”

Va fi misiunea noului Parlament să ratifice în câteva săptămâni Acordul Brexit şi să pună capăt acestei lungi perioade de amânări parlamentare.

Conservatorii se află pe prima poziție în intențiile de vot, fără să obțină majoritatea, potrivit unui sondaj prezentat de Sky News. Premierul Johnson i-a reprimit în partid pe 10 din cei 21 de parlamentari excluși luna trecută.

Vor fi primele alegeri organizate în decembrie în Marea Britanie, în ultimul secol. Dacă nu se va obține majoritate absolută, criza Brexit s-ar putea prelungi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.