Twitter l-a eliminat pe Trump: „Suspendat pentru totdeauna”

Twitter a „suspendat definitiv” contul lui Donald Trump: “După o analiză atentă a tweet-urilor contului @ realdonaldtrump și a contextului care le înconjoară, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență”, a declarat Twitter. “Ca parte a evenimentelor cumplite din această săptămână, am descoperit miercuri  alte încălcări ale regulilor Twitter  care ar putea duce la acest lucru”, a spus compania. Profilul lui Trump a dispărut și trecutul s-a evaporat odată cu contul lui care 88 de milioane de adepți.

Trump

Mânia lui Trump: „Nu ne vor pune în tăcere , vom avea platforma noastră”

Cartonașul roșu a venit la două zile după asaltul din 6 ianuarie asupra Congresului. După raidul susținut de susținătorii săi, Trump a ajuns în vizorul Twitter care a impus o suspendare de 12 ore   anulând a 3 posturi: unul critic față de vicepreședintele Mike Pence și a altor două (un videoclip și un text ) trimis  pentru a-i invita pe protagoniștii asaltului de pe Capitol Hill să se calmeze – dar fără o condamnare reală a violenței.

Citește și Trump condamnă violența de la Capitoliu și „proclamă” sfârșitul mandatului său

După oprirea temporară, Trump a reluat utilizarea megafonului virtual postând un videoclip și alte mesaje. “Cei 75 de milioane de mari patrioți americani care m-au votat vor avea un cuvânt uriaș de spus în viitor. Nu vor fi lipsiți de respect , nu vor fi tratați nedrept în niciun fel sau formă“, a scris Trump

Apoi, și-a anunțat absența de la ceremonia de inaugurare a lui Biden, programată pentru 20 ianuarie:

„Pentru toți cei care au cerut, nu voi merge la inaugurare pe 20 ianuarie”. Acum, după o revizuire a tweet-urilor prezidențiale, a sosit expulzarea de pe Twitter pentru @realdonaldtrump. În teorie, cel de-al 45-lea președinte este încă prezent pe rețeaua socială cu profilul instituțional @Potus, dar „președintele Trump” – care are și 33 de milioane de adepți – se limitează practic la retweetarea mesajelor din contul Casei Albe. Măsura adoptată de Twitter urmează cu aproximativ 24 de ore pe cea adoptată de Mark Zuckerberg, care l-a eliminat pe Trump de pe Facebook și Instagram „pe termen nelimitat și pentru cel puțin următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.