Twitter a eliminat 32.000 de conturi false utilizate de China, Rusia și Turcia care răspândeau știri false

Aproximativ 32.000 de conturi false legate de Statele Unite, dar controlate de China, Rusia și Turcia pentru a propaga și răspândi știri false au fost eliminate de pe Twitter, după cum a anunțat rețeaua de socializare.

Cea mai mare rețea de răspândire a știrilor false este cea chineză. Acesta era alcătuită dintr-un nucleu de 23.750 de conturi, al cărui conținut a fost amplificat pe rețeaua socială cu alte 150 de mii de conturi. Acesta au fost folosite pentru activități „coordonate și manipulatoare” care aveau drept scop „răspândirea știrilor geopolitice în favoarea Partidului Comunist Chinez și a știrilor false  ale dinamicii politice din Hong Kong”, explică Twitter.

Un cățel își așteaptă stăpânul de câteva zile pe podul unde acesta s-a sinucis

Rețeaua rusă era formată din puțin peste o mie de conturi legate de politica curentă, un site de informații care face propagandă în numele guvernului. Printre activități s-au numărat promovarea Rusiei Unite, partidul președintelui Vladimir Putin și atacarea disidenților politici.

Rețeaua turcă avea 7.340 de conturi, angajate într-o narațiune favorabilă președintelui Erdogan și partidului său, AKP.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.