Turcia: un blocaj plin de feminicii și violențe

Casa nu este întotdeauna un loc sigur pentru toată lumea.  Creșterea violențelor domestice din întreaga lume demonstrează ceea ce a fost raportat de la începutul carantinei de multe asociații de femei și grupuri feministe din  toate părțile lumii. Turcia este un exemplu: săptămâna trecută, platforma We Will Stop Women Murder a raportat 21 de femicidii în doar trei săptămâni.

Începând cu 11 martie, momentul începerii blocajului în Turcia ordonat de autoritățile de la Ankara pentru a stopa infecțiile coronavirusului, 14 femei au fost ucise în case, alte 7 pe stradă și toate de persoane apropiate lor. Turcia este una dintre țările care în ultimii ani a asistat la o creștere brutală a violențelor împotriva femeilor cu un președinte care a făcut din misoginie o lege sacră , invitând femeile să rămână acasă și să aibă copii în timp ce guvernul său a islamizat o societate tradițională laică, cu finanțarea școlilor religioase și o propagandă densă în stil religios.

Pakistan, medicii bătuți brutal de poliție pentru că au protestat împotriva lipsei de echipament de protecție

Consecințele sunt raprezentate de numere: în 2018, 440 de femei au fost ucise în Turcia, 477 în 2019, de două ori mai mult decât în ​​2012 . 1.760 de feminicide din 2014 până în 2018. Istanbul, capitala culturală a țării, punte de legătură între Asia și Europa, a înregistrat un elan al violenței domestice în această perioadă de carantină: 2.493 de cazuri în martie 2020, cu 38% mai mult decât în aceeași lună din anul trecut, când au fost înregistrate 1.804.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.