Turcia trimite forțe speciale pentru a împinge înapoi migranții din Grecia

Guvernul turc a decis să trimită o mie de agenți speciali ai forțelor speciale la granița cu Grecia, pentru a evita migranților să treacă frontiera. Ministrul de Interne Ankara, Suleyman Soylu, a anunțat acest lucru după ce a plecat la frontieră în această dimineață.

Agenții, care vor fi „complet echipați”, vor acționa „peste graniță” de-a lungul râului Evros (Meric în turcă), granița naturală dintre Turcia și Grecia, a explicat Soylu. Ieri, guvernul de la Ankara a acuzat din nou Atena de răspundere cu violență împotriva migranților utilizând „gloanțe adevărate”, care ar fi provocat un deces și cinci răniți.

Citește și Turcia: “Poliția greacă a ucis un migrant la frontieră” | Atena neagă

Soylu a raportat că 138.647 de migranți au călătorit din părțile interioare ale Turciei până la granița cu Grecia pentru a încerca să intre în UE, după ce Ankara a anunțat că nu îi va opri niciodată. Ieri, ministrul a vorbit despre 135 de mii de oameni. Atena a confirmat până acum că au împiedicat 24.000 de perosoane să treacă ilegal frontiera.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.