Turcia se pregătește pentru război: planul lui Erdogan de a elimina kurzii

Turcia se pregătește pentru război: planul lui Erdogan de a elimina kurzii

Siria, cel puțin 30.000 de orfani ai teroriștilor ISIS: destinul șocant a copiilor fantomă

Președintele Erdogan amenințase acest lucru de mai multe ori. Și în final, invazia armatei turce în nordul Siriei este iminentă. În ultimele zile, anunțurile americane au creat o anumită confuzie cu privire la începerea operațiunii militare. Dacă Donald Trump a dat la început undă verde atacului, la doar câteva ore mai târziu, el a redus sprijinul american, amenințând chiar cu repercusiuni asupra deja slabei economii turcești. Ore de incertitudine și pentru kurzii sirieni, considerați teroriștii de Ankara, dar aliați americani prețioși în războiul împotriva ISIS.

Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Planul lui Erdogan în nordul Siriei este mult timp clar. Președintele turc își propune să creeze o „zonă tampon” la granița de sud. „Sultanul” a lămurit în mai multe rânduri că nu ar fi renunțat la pretențiiel sale. El a amenințat Uniunea Europeană cu „deschiderea ușilor” refugiaților sirieni (Turcia găzduiește peste 3,5 milioane de refugiați) și, într-un mesaj către Statele Unite, a spus că este gata să acționeze singur dacă Washingtonul continua să încerce să încetinească proiectul său. “Dacă nu vor exista rezultate din negocierea cu Statele Unite privind formarea unei zone sigure – a spus Erdogan acum câteva zile – vom începe planurile noastre în două săptămâni”.

Prin urmare, pentru președintele turc, a sosit timpul și trupele sale sunt gata să lanseze atacul.

Consecințele războiului din Siria asupra un băiețel de 4 ani / Video

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.