Turcia, o tânără de 20 de ani a fost înjunghiată în fața ușii casei sale: este cea de-a 390-a femeie ucisă de la începutul anului

În Turcia,  încă o femeie a fost ucisă iar bilanțul tragic a ajuns la 390. Balerina în vârstă de 20 de ani a fost ucisă brutal în timp ce se întorcea acasă la Ordu.  Ceren Ozdemir se întorcea de la o lecție de dans când a fost înjunghiată în fața ușii casei sale. A fost găsită de sora într-o baltă de sânge.

„Am vrut să omor pe cineva. Am urmat-o patru kilometri. Dacă aș fi găsit o armă, aș fi ucis mult mai mulți oameni ”: acestea au fost cuvintele cu care criminalul și-a mărturisit crima. Ozgur Arduc, aflat încă în posesia armei. Fusese  eliberat sâmbătă din închisoare cu un permis de bună purtare și a evadat, potrivit anchetatorilor. Când a fost găsit de polițiști, acesta a opus rezistență rănind grav doi agenți. Cazul a zguduit puternic Turcia.

Citește și Dispărută de o lună, un bărbat mărturisește: ”Am omorât-o, dezmembrat-o și aruncat-o în mai multe ghene de gunoi ale orașului”

În 2018, 337 de femei au fost ucise, conform unui platforme  împotriva violențelor femeilor din Turcia. Anul acesta sunt aproape 400.

În Turcia, dezbaterea publică pe tema feminicidelor este din ce în ce mai incandescentă. În urmă cu doar câteva zile, a sosit vestea condamnării cu închisoarea pe viață lui Cagatay Aksu și la 18 ani și 9 luni de închisoare pentru unul dintre complicii săi, Berk Akand. Amândoi au fost găsiți vinovați de viol și de uciderea lui Sule Cet, o studentă universitară în vârstă de 23 de ani. ani, care a căzut de la etajul 20 al unui zgârie-nori în timp ce încerca să scape de violența sexuală. Inițial s-a vorbit despre sinucidere, dar investigațiile au relevat realitatea dramatică a faptelor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.