Turcia, după 237 de zile de greva a foamei, avocata pentru drepturile omului a murit în închisoare

Ebru Timtik, o avocată  din Turcia care a protestat împotriva arestării și a condamnării sale pentru acuzațiile de terorism, a încetat din viață după 238 de zile de greva a foamei. Timtik,  a murit ieri  într-un spital din Istanbul.

„A murit ca o martiră”, au anunțat în această dimineață pe Twitter Biroul de Avocatură Peoplès (Halkin Hukuk Burosu), amintind cum femeia își începuse protestul pentru a cere „un proces echitabil”. Împreună cu ea și colegul  Aytac Unsal  era în greva foamei  din februarie, internat în condiții considerate critice încă din weekendul trecut. Anul trecut, Unsal a fost condamnat de o instanță din Istanbul la mai mult de zece ani de închisoare.

Trei membrii ai unei trupe turcești au murit în urma grevei foamei / VIDEO

Timtik urma să execute o pedeapsă de peste 13 ani de închisoare sub acuzația de presupuse legături cu Dhkp-C, o organizație de extremă stânga considerată un grup terorist de către autoritățile turce.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.