Turcia, cutremur cu magnitudinea de 6,8: numărul morților a crescut la 18

Un cutremur cu magnitudinea 6,p s-a înregistrat în estul Turciei, în provincia Elazig. Acest lucru a fost anunțat de observatorul seismologic Kandilli din Istanbul, precizând că șocul a avut loc la o adâncime de 10 km. Conform raportului ministrului de interne al Ankara, Suleyman Soylu, cel puțin 18 persoane au murit și mai multe clădiri s-au prăbușit

Seismul a fost resimțit la ora locală 20:55, la o adâncime de 6,7 kilometri în apropiere de orașul Sivrice , în estul provinciei Elazig. Primul șoc a fost urmat de numeroase alte replici, cel mai puternic cu magnitudinea 5.4 și 5.1. Elazig este situat la aproximativ 750 de kilometri est de capitala, Ankara.

Citește și Seism extrem de puternic în Turcia: cutremur cu magnitudinea de 6,9

Potrivit agenției guvernamentale pentru protecția civilă, peste 550 de persoane au fost rănite . “Salvatorii încearcă să extragă cel puțin 30 de persoane prinse sub dărâmurile clădirilor prăbușite din Elazig”, a declarat ministrul de Interne, Suleyman Soylu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.