Turcia, cinci militanți ISIS arestați: au planificat un atac pentru Anul Nou

Cinci presupuși militanți ai Statului Islamic au fost arestați în Ankara, capitala Turciei, sub acuzația că au planificat un atac în Revelion. Agenția de știri „Anadolu” a raportat, precizând că suspecții sunt de naționalitate străină legați de membrii grupării extremiste din Siria și Irak. Momentan nu au fost dezvăluite planurile presupusului atac. Potrivit Anadolu, verificările poliției continuă și alte persoane pot fi arestate în următoarele ore. În Turcia, atenția este foarte mare , potrivit Ministerului de Interne, peste 317 de mii de militari sunt în alertă în toată țara pentru a garanta securitatea.

Citește și Ar fi putut fi un masacru de Anul Nou: planul unui atac terorist descoperit la timp

Poliția antiteroristă a arestat cel puțin 100 de presupuși luptători ai califatului care se ascundeau în toată țara. Maxi operațiunea a fost desfășurată în ajunul celei de-a treia aniversări al atacului jihadist de Anul Nou asupra clubului de noapte Reina din Istanbul, care a ucis 39 de oameni. Raidurile au fost efectuate în șase provincii turce, inclusiv în capitala Ankara. Peste jumătate sunt suspecți luptători străini, inclusiv cel puțin 40 de irakieni, 20 de sirieni și unul marocan. Au fost confiscate arme, muniții, documente și materiale digitale atribuite statului islamic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.