Tunisia, 11 nou-născuți au murit într-un spital: ministrul sănătății demisionează

Unsprezece nou-nascuti au murit in spitalul Rabta din Tunisia, probabil datorita unui soc septic care a cauzat infectii în  sange.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul sănătății Abderraouf Cherif, cu puțin înainte de demisia după incident.

Premierul tunisian Youssef Chahed a anunțat deschiderea unei anchete pentru a stabili circumstanțele care au condus la moartea copiilor nou-născuți care ar fi avut loc între 7 și 8 martie.

Laboratoarele analizează probe biologice și țesuturi preluate de la nou-născuți.

După ce a acceptat demisia lui Cherif, premierul a asigurat că va dezvălui detaliile anchetei imediat ce acestea sunt disponibile.

“Sectorul sănătății s-a deteriorat din cauza corupției, ca să nu mai vorbim de angajările în spitale  bazate pe alianțe partizane fără a ține cont de competențele medicale ale acestora”.

Acesta este ceea ce a declarat un membru al unui comitat nou format care să reprezinte familiile victimelor Centrului de obstetrică și neonatologie Rabta. Comitatul va face tot posibilul pentru ca persoanele responsabile pentru decesele multiple să primească pedeapsa maximă “.

Te-ar putea interesa și Venezuela: 80 de copii au murit în spital din cauza întreruperilor de curent

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.