Tunelul subacvatic care va face legătura între Danemarca și Germania

Vineri, parlamentul danez a aprobat construirea unui tunel subacvatic care va conecta țara de Germania. Într – o declarație eliberată de Ministerul danez al Transporturilor se precizează că cele două țări au convenit începerea lucrului de la 1 ianuarie 2021. Construcția de pe partea germană va începe în schimb în 2022 și este de așteptat ca tunelul va fi finalizat în 2029.

Coronavirus, în marea din Ibiza poate exista un adevărat tratament

Ministerul a descris acordul drept o „decizie istorică”, definind tunelul drept o nouă „poartă” pentru Europa. Tunelul va traversa Centura Fehmarn, o strâmtoare a Mării Baltice care separă insula germană Fehmarn din Schleswig-Holstein, cel mai nordic stat al Germaniei, și cea daneză din Lolland, la sud de Copenhaga. Tunelul va avea o lungime de 18 km și va include o cale ferată dublă și o autostradă cu patru benzi. Trenurile și mașinile pot traversa strâmtoarea în șapte sau respectiv zece minute, în timp ce un feribot aproximativ o oră. Odată finalizat, acesta va fi cel mai lung tunel subacvatic din lume care poate fi  traversat cu mașina și cu trenul.

Un miliardar din Norvegia, suspectat că a jucat un rol în uciderea soției sale dispărută în urmă cu un an și jumătate

Despre proiect se vorbea de mai bine de zece ani, dar abia acum țările au găsit un acord privind finanțarea tunelului. Proiectul va costa 52,6 miliarde de coroane daneze (7 miliarde de euro), dintre care aproape un miliard vor fi alocate din fondurile UE.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.